CSIF alerta dels nefastos efectes de la Llei Aragonès a Catalunya
14 de Noviembre de 2019

CSIF alerta dels nefastos efectes de la Llei Aragonès a Catalunya

El govern de la Generalitat intenta efectuar una de les majors privatitzacions a Catalunya en uns temes molt sensibles per a la majoria de la ciutadania, com és en l'àmbit de l'educació, de la salut i dels serveis socials. Per això, la Plataforma Aturem la Llei Aragonès ha convocat, per aquest diumenge 17, una manifestació en contra d'aquesta llei.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, creu que la Llei Aragonès, pendent de tramitació al Parlament de Catalunya, suposaria l'externalització de grans sectors dels serveis públics amb la conseqüent precarietat laboral .

"En cas d'aprovar-se, és especialment nociva per al bé de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya, ja que empara àmbits com l'educació especial, serveis ginecològics, pediàtrics, hospitalaris, en definitiva, una llei feta a mida per a la privatització dels serveis públic, un pas més cap al desmantellament de la societat de benestar i un pas més cap al desballestament dels serveis públics, convertint aquests temes vitals, dins d'un país desenvolupat, en un pur mercadeig i en moneda de canvi per a les corporacions multinacionals que operen en aquests camps. Amb l'externalització s'obre la porta a les grans corporacions i multinacionals de sector en detriment de moltes entitats de tercer sector, que en el transcurs dels anys s'han especialitzat a l'oferir bons nivells de servei ".

"La seva primera conseqüència seria la ràpida privatització dels llocs de treball, ara públics, amb una pèrdua de drets i garanties de tots els col·lectius implicats i, com a segona conseqüència, la forta pèrdua de qualitat assistencial en tots els camps, ja que, en les externalitzacions i contractes, perd el treballador i el ciutadà, que veu com la seva qualitat de vida disminueix considerablement. És conegut per tothom que l'adjudicació de prestacions de serveis socials -com els menjadors escolars o l'atenció a les persones- a grups i empreses multinacionals produeix efectes precaris, sobre la qualitat de l'servei a l'usuari i als treballadors, que pateixen la pèrdua de drets i promoció professional ".

El perill és que Catalunya no disposa de cap llei que reguli on són els límits de l'externalització i que garanteixi certs serveis. Aquest fet suposa un estadi inèdit per al treballador públic, que queda totalment desprotegit, ja que, en definitiva, aquesta llei és una eina que dóna poders a l'Administració per actuar allà on consideri, sense cap límit.

"En CSIF entenem la defensa dels serveis públics al 100%, serveis que s'han de gestionar públicament per assolir els nivells d'excel·lència per al ciutadà, que és el beneficiari, i per al treballador públic, que pot desenvolupar també el seu màxim potencial de servei a la ciutadania a l'aportar tota la seva capacitat i formació. D'aquesta manera, amb uns serveis públic blindats, s'aconsegueix també una societat millor en tots els àmbits respecte a la qualitat, el servei i el benestar ".

“Els serveis a les persones no poden ser objecte de mercadeig polític ni social. Són drets bàsics en la nostra societat. Com a sindicat professional, no podem donar suport a iniciatives que perjudiquen la societat i als treballadors".

Per tot això, CSIF s'oposa de ple a la Llei Aragonès, i així ho remetrem al Sr. Torra i al Sr. Aragonès, així com a tots els grups parlamentaris de la Cambra Catalana, instant-los a la seva retirada ".